Кодови на Тесла: Броевите 3, 6 и 9 се клуч за четвртата димензија?!

Никола Тесла истражувал бројни модели во универзумот, познати како „Божји план“, „Проект на Бога“ или „Математички белег на Бог“.

img

Зад името на Никола Тесла се кријат многу мистерии. Голем дел од неговите идеи, дури и денес изгледаат како да дошле од далечната иднина. Има тврдења според кои генијалниот инженер и конструктор добивал информации од паралелни светови.

Индуктивниот електричен мотор, флуоресцентни осветлувања, асинхрон електромотор, трифазни и повеќефазни трансформатори, безжичен пренос на електрична енергија. И уште – електричен часовник, радио контролирани торпеда и летала, млазни авиони, бродови на воздушно перниче. Ова е само мал дел од листата со револуционерни идеи и откритија и пронајдоци на Никола Тесла. До моментот на смртта тој има над 700 патенти во целиот свет.

Предводен од основниот принцип врз кој е изграден универзалниот јазик на математиката, Тесла стигна до заклучок дека науката не е измислена од човекот, туку едноставно е отворена од него. Никој не може да измисли ништо, бидејќи ние сме само сме откривачи на веќе постоечките принципи.

Никола Тесла ги пресметал клучните точки околу планетата кои се поврзани со броевите три, шест и девет. Се тврди дека тој бил буквално опседнат од овие броеви.

Истражувал број модели во универзумот, познати како „Божји план“, “Проект на Бога“ или „Математички белег на Бог“. Тие се јавуваат при остварувањето на вселената и животот, развојот на ембрионот, клетки и други природни манифестации.

Има еден основен систем кој изгледа како фундамент на сето постоечко во природата. Овој систем е познат во математиката како бинарна нотација, каде моделот почнува од едно и продолжува ако се удвојат бројките.

На овој модел се размножуваат ембрионски клетки: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, итн.

Марко Родин открил дека во оваа математика (која ги покажува врските и квалитетите на броеви), овој модел се повторува до бесконечност: 1, 2, 4, 8, 7, 5, 1, 2, 4, 8, 7, 5 , 1, 2, 4. Тука броевите 3,6 и 9 не постојат. Според Родин, овие цифри претставуваат вектор од третата кон четвртата димензија, кој може да се дефинира како област на енергетски проток.

Ова поле не е со повисока просторна енергија која влијае на енергетскиот синџир на другите шест броеви.

Ренди Пауел, ученик на Марко Родин, оди уште подалеку тврдејќи дека тоа е таен клуч кон слободната енергија која Тесла ја истражува до последните денови на својот живот.

Всушност, кон која и древна култура да се обратиме ќе откриеме дека бројот три е од исклучително значење, а според голем број тајни општества три е светиот број.

Објавено сабота, 24 декември 2016 02:15:00Барај

 

Последни вести