Фризерката ја погледнала оваа жена и одбила да ја шиша. Причината за тоа е главна тема на социјалните мрежи!

Јулија Апокадо Лејн (31), скоро била на операција. Таа страда од псоријазен артритис кој често резултира со иритирана и сува кожа.

img

Со разнишана самодоверба, Јулија одлучила да излезе од дома прв пат по операцијата за да оди на фризер.

Во моментот кога седнала на столица кај фризерот, се соочила со сурово прашање: „Дали си заразна?!“

Таа почнала да ѝ објаснува на фризерката дека тоа е обична појава на псоријаза и дека не може да се пренесе од едно на друго лице. Но, била избркана од фризерскиот салон.

Шокирана и вознемирена, Јулија се вратила во автомобилот и почнала да плаче.

„Ме понижи. Направи да се чувствувам како да сум сторила нешто погрешно, како нешто да не е во ред со мене.“

Од фризерскиот салон одговориле дека вработените имаат право да одбијат нудење на услуга доколку почувствуваат дека здравјето им е изложено на ризик и дека Јулија требало да донесе медицинска документација при закажаниот термин.

Јулија го споделила своето искуство во група на Фејсбук за луѓе коишто имаат псоријаза и членовите ѝ помогнале да прати моќна порака до јавноста.

Се вчитува прикажувачот на видео...

Објавено четврток, 15 декември 2016 04:09:00Барај

 

Последни вести