Нивната љубов траела 60 години: По смртта на сопругата открил долго чувана тајна!

Џими и Били Бриленд се венчале во дамнешната 1954 година и по 60 години искрена љубов судбината ги разделила, а потоа се случило нешто што ќе ги расплаче сите.

img

Имено, Били била учителка и писателка во слободно време, а на многумина им била позната по тоа што постојано пишувала пораки на кои се присетувала на сѐ што треба да го стори тој ден.

Меѓута, таа на 13. јануари минатата година починала во 83-та година до животот, а во тој момент се скршило срцето на Џими.

Два дена по нејзината смрт, тој забележал ливче во нејзиниот паричник. Тоа биле нејзините последни зборови упатени кон него.

„Не плачи бидејќи си заминав, те молам! Смеј се затоа што живеев! Знај дека сум на посреќно место и тоа таму кадешто повторно ќе се сретнеме!“ – пишувало во пораката, а Бил не можел да им поверува на своите очи.

Објавено петок, 23 декември 2016 06:21:00Барај

 

Последни вести